Sådan gør du din bil klar til vinteren

Vinteren er hård for både mennesker og biler. Du bør derfor tage dig lige så kærligt af din bil som af dig selv, når vinteren viser sit grimme ansigt. Så når du finder vintergarderoben frem, bør du også gå i gang med at gøre din bil klar til en vinter, der måske er fyldt med kulde, frost og masser af sne. 

Det er en god idé at klargøre en bil, inden vinteren sætter ind, så du har mulighed for at køre sikkert lige fra starten af. Er du i tvivl om, hvordan du gør din bil klar til vinteren, kan du læse med her for at få inspiration. 

Få skiftet dine sommerdæk ud med vinterdæk

Det første, du bør gøre, er at skifte dine sommerdæk ud med vinterdæk. Det bør du gøre, når temperaturen begynder at falde til under syv grader. Når du har vinterdæk på din bil, får du et meget bedre vejgreb, hvilket giver en kortere bremselængde. 

Det kan være med til at forhindre ulykker og andre farlige situationer. Hvis du vil nyde godt af vinterdækkenes fordele, skal du sørge for at have disse på din bil, uanset om du ejer bilen, eller om der er tale om bil leasing privat

En fordel med frostsikker sprinkler- og kølervæske

Både sprinkler- og kølervæske kan fryse, og det kan føre til problemer om vinteren. Derfor bør du altid sørge for, at der er frostsikker sprinkler- og kølervæske på din bil, når kulden sætter ind. 

Reparér stenslag

Har du stenslag i din rude, bør du få disse repareret, da stenslag kan få ruden til at revne, når det er frostvejr.